bahan
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim
3/4 cawan gula
2 sudu makan mentega/marjerin cair
cara
1. panaskan oven 180C dan sapu minyak pd loyang bulat 8inci
2. masukkan semua bahan ke dalam mangkuk dan kacau hingga rata
3. tuangkan bahan ke dalam loyang
4. bakar selama 1 jam
5. sejukkan dan potong..
6. hidang utk minum petang..
*boleh gantikan susu cair dgn santan pekat dpd 1 biji kelapa.
gunakan 21/2 santan pekat
mama suka guna santan pekat lagi lemak dan sedap..
kalo sayang..tentu la suka guna susu cair ek..
nak jaga body kann..:)hehe
4 comments:
mama..sama x mcm puding jagung ni?
ini resepi bingka bukan puding la naim..
bingka ni sama dengan bakar jagung..
lain kali mama masukkan puding jagung ye..
insyaALLAH.
hehe..xpenah makan mama =)
sedaaap..try la buat naim..sesuai utk moreh.hehe
Post a Comment