bahan
200gm butter
80gm gula halus
360gm tepung superfine
1 biji telur
1/2 sudu kecil esen vanila
filling
1cawan susu cair
4 biji telor
1cawan gula pasir
1cawan air
1sudu besar tepung kastad
1/2 sudu kecil esen vanila
pewarna kuning
cara pastri
1. pukul butter dan gula sampai kembang.
2. masuk telur
3. masuk tepung, uli sampai jadi doh.
4. canai doh setebal 1/2 cm dan terap masuk acuan.
5. cucuk dengan garpu dan bakar 10min, suhu 180C
6. keluarkan dan masukkan filling. Bakar lagi 10min.
7. sejukkan dan sedia untuk dihidang..
cara filling
1. campur semua bahan dan gaul sebati..(tu jee..senang sangat ek..:)
selamat mencuba...
senang sangat...
pasni boleh buat selalu dan takyah beli kat kedai...
* acuan tart telur ada jual ready made (aluminium cup) atau boleh juga guna tin muffin..
No comments:
Post a Comment