Monday, January 18, 2010

trifle

1 tin susu cair
4 sudu tepung kastad
2 biji telur
2 senduk gula
2 biji kek swissroll
1 tin cocktail
3 kotak jeli nona
perasa rasbery
esen

cara
1. masak susu-api kecil
2. tepung bancuh dengan sedikit susu cair + telur + esen
3. masuk ke dalam susu yang di masak atas api kecil tadi.
4. tuang ke dalam bekas
5.potong kek swissroll. susun atas kastad.
6. air cocktail siram atas kek.
7.buah cocktail susun atas kek.
8. masak jeli nona. apabila telah menggelegak tuang atas cocktail hingga habis..

p/s resepi ni mama dapat dpd ketua waden asrama teknik pontian. dulu dia waden asrama sek dato pggwa
      barat..eh sbuk je nak cite hal org pulak ek..sori2
      kak zainab ni isteri gubesor mama la..dia ni suka bawak kan bekal utk suaminya..
      yang bestnya..gubesor mama ni akan soh semua guru2 makan hasil tangan isteri yang sgt rajin ni..
      yang best lagi..siap bagi resepi tu..
      haha jadi tak heran la mama dapat kencing manis ek..
    

No comments: